Hur som helst, nya formen skulle testas. M gjorde pastadegen efter nakna kockens recept, se tidigare inlägg:
http://fiasmat.blogspot.com/2010/06/tortellinin-blev-inte-dum-alls-anvande.html
Om du använder en likadan ravioliform, kör degen tunn men inte för tunn. Den ska vara tålig. Fyllningen måste vara krämig utan vassa bitar i, annars kan degen gå sönder när man kavlar på formen.
Klicka i fyllningen i hålen. 1-2 teskedar är lagom. Jag gjorde en fyllning på ricotta, gorgonzola, lite riven parmesan, salt och peppar. Jag mixade allt innan jag blandade i en näve finhackade valnötter. Höjdarfyllning får man säga, bästa hittills! Det finns många idéer till nya fyllningar i mitt huvud, men jag tror att det är bra att alltid ha ricotta som bas, för krämighetens skull.
Täck pastaformen med ytterligare ett ark. Kavla ovanpå tills formens zickzack-mönster skär sönder degen och delar alla ravioli.
Nästa gång vill jag fylla dem med lax och göra en vin- och saffranssås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar