M är bra på att mecka med prylar så jag var egentligen inte så orolig för att den inte skulle gå att skruva ihop igen. Efter att alla rörliga delar var smorda sattes maskinen ihop till (till synes) ursprungligt skick. Vi borde dock ha anat oråd eftersom dessa delar blev över:
När vi började veva pastan visade det sig att smörjningen var helt verkningslös och att delarna ovan nog fyllde en funktion ändå. För att göra en lång histora kort: vi har inte längre någon pastamaskin och har därför inte heller kunnat testa nya ravioliformen. Tyngda av nederlaget tog det ett par timmar innan vi var sugna på mat igen, och när vi väl kom iväg var klockan halv elva och den enda restaurangen vi hittade med öppet kök var Boomers - en inte alltför kul sportbar. Som tur var hade vi lyxat lite med surdegsbrödssnittar med mortadella (min absoluta påläggsfavorit), arista al forno, god salami, lite ost och citronoliver på balkongen innan vi började på det misslyckade pastaprojektet. Till det en mojito på hemmaodlad mynta.
Balkongen är vår oas, där vi sitter så mycket det bara går på sommaren och äter, dricker kaffe eller spelar kort och back gammon. Där är skugga hela dagen, förutom en timme på kvällen som vi alltid försöker pricka in. Det låga IKEA-bordet är kaklat med överbliven mosaik från köket.
Eftersom balkongen ligger i anslutning till köket har man kryddväxterna nära till hands. I år har vi basilika, timjan, rosmarin, dragon, mynta, limebasilika, röd basilika och citronmeliss. De mår bra trots bristen på sol.
Klematis
Idag bakar vi Seg och hålig levain från brödbloggen Pain de Martin. Spännande att se om det går att få till hålen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar