onsdag 30 juni 2010

Hemmagjord pasta går inte av för hackor

Tortellinin blev inte dum alls! Använde nakne kockens pastarecept, som vi gjort många gånger och som alltid blivit bra. För fyra personer använder man 8 1/2 dl vetemjöl och 5 ägg. Arbeta degen några minuter och låt den vila en timme i plastfolie i kylen. Därefter delar man degen i fyra delar och kör varje del genom pastamaskinen tills den är ca 1 mm tjock. Vi råkade nog göra den ännu tunnare, men 1 mm är lagom. (Ja, det är julbelysning som skymtar vid fönstret till höger. Det är så mysigt med de lysande stjärnorna, jag har inte haft hjärta att ta ner dem. Nu är det snart jul igen, så de får sitta kvar.)

Därefter skar vi ut 7-8 cm rundlar och lade på väl avrunnen tomat (utan innanmäte), basilika och mozzarella. Stor miss - glömde salta. Jag fick salta pastavattnet rejält istället.


Så här blev de när de snotts ihop. Enkelt men pilligt. De blir små så man får göra många. Vi lät dem vila över natten i kylen så att de torkade till lite.


Jag tycker att det är godast att bara äta dem med olivolja och havssalt, men jag såg dem med ett recept på smörsås en gång. Man kokade bara ihop smör, grädde och lite oxbuljong och slängde i finhackad färsk tomat och zucchini. Löjligt gott, men inte så nyttigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar