fredag 6 augusti 2010

Korvar, rispapper och ormkeramik

Det har tyvärr inte blivit mycket grillat i sommar. Trapporna ner till innergården och grillen känns lite för många och lite för långa för att det ska bli av. Hade det räckt med en tur hade det väl varit ok, men så fort man har kommit ner och börjat slappna av kommer man på att man glömt öppnare, tändstickor, hushållspapper eller något annat livsviktigt. Ofta blir det mer än en extrarunda. Därför får vi se till att få grillat när vi är på besök hos andra istället, som t ex häromdagen när vi gjorde semesterns sista visit i hemtrakterna.

Korvhuset i Malmö, kända för att ha 101 korvar av schysst kvalitet, säljer i sommar en grillkasse med fyra sorters korv, egengjord senap och potatissallad. Korvarna som ingår är den spanska chistorrasen (köpte till en extra eftersom detta är godaste korven alla kategorier) överst på bilden, Per i Parma med parmesanost till höger, trollkorven nere till vänster och vitlökssalsiccias ovanpå. Vi var fem personer och det blev korv över, men då köpte vi som sagt en extra chistorras.

Bästa drycken till korv är självklart iskall öl, denna gång bland annat kroatiska Karlovacko och svenska Eriksberg.

Katten, som vet mycket väl att han inte får tigga mat inomhus, får spel så fort han hör locket till grillen öppnas. Han jamar och fjäskar och har han tur får han lite överblivna korvstumpar. Korvhusets korvar faller även K-Måns i smaken.

Jag skrev i förra inlägget att jag planerade laga vietnamesisk mat. Det har dock varit problem med att hitta rispapper till de färska vårrullarna i Malmö. Istället hittade jag det oväntat i en liten asiatisk butik i Blekinge igår så nu kan det bli vietnamesiskt i helgen. Jag kunde inte riktigt hålla mig utan har redan testat att blöta ett papper och rulla ihop det. Jag kan inte påstå att det vare sig luktar eller smakar gott, men nu har jag spanat på de där recepten i ett år så det får bära eller brista.

Slutligen vill jag bara visa mitt fynd från igår. Jag har dåligt med fat att lägga t ex snittar, tilltugg, ost eller kakor på och igår när jag besökte keramikerna K2 JonssonSvensson hittade jag ett coolt ormfat, gjort av Anette Jonsson. Allt var halva priset så detta stora fat kostade mig 200 kronor. Ormrädda gäster får förvarna för detta kommer att användas flitigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar