Vi började med en Kir royal (bubbel och crème de cassis) och lite nötter. Till förrätt blev det en klassiker, åtminstone i vår familj: Toast Skagen. Jag har tidigare publicerat pappas recept. Idag var den riktigt fin!
Till huvudrätt: laxspett med Nobissås. Jag fick i uppdrag att göra såsen. Först måste man snabbgrava laxen. Skär lax i tärningar, strö salt på och lägg i plastpåse i en halvtimme. Därefter sköljer du av dem i ett durkslag och torkar i handduk. Trä på spett: varannan lax, varannan citron.Nobissås: Häll en tesked fransk senap, två teskedar vinäger och en halv vitlöksskiva i en skål. Koka ett ägg i tre minuter (lägg i sjudande vatten) och gröp ur i skålen. Mixa eller vispa medan du droppar i två deciliter majsolja långsamt. Därefter saltar och pepprar du efter smak och häller i hackad gräslök. Min mamma och min syster åt denna rätt med bulgur, min pappa och jag med potatis. Det går bra vilket som.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar