måndag 20 september 2010

Som ett barn på julafton

Okej, här kommer ett helnördigt inlägg. Jag är en nörd, det går inte att förneka. Inte ens i bloggen.

Igår kväll testade vi nya pastamaskinen. Jag gjorde en fyllning på ricotta, Boels blå, finhackade valnötter, lite salt och peppar.

Nu till det nördiga: jag filmade när vi testade motorn. Det här kommer inte att bli en videoblogg, men detta var jag bara tvungen att föreviga. Så himla skönt att slippa veva med ena handen och försöka styra pastan med andra. Det var bara att trycka på knappen och se pastan manglas genom valsarna till ett fruktansvärt irriterande ljud (förstärkt av mobilkameran) och en lätt doft av bränd elmotor.När ett pastaark var klart delade vi det på mitten och lade ändarna i raviolifabriken.

Därefter satte vi på en plasttratt och hällde i fyllning.

Just raviolin måste man dock veva fram, hade vi använt motorn hade maskinen spottat ut ravioli över hela köket. Sådant kaos vill man inte ha.

Såhär coolt blev det. Vi var smått exalterade, som barn på julafton ungefär. Det tog ett par timmar att fixa ihop det hela, det ska erkännas, men resultatet blev topp!

Så här många blev det. Och när fyllningen tog slut gjorde vi tagliatelle på resten. M gjorde en god basilikasås till. Så gott att man nästan blev lite tårögd... Nördigt, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar