tag:blogger.com,1999:blog-5530383462297134508.post7621616894391275888..comments2013-01-03T17:20:02.912+01:00Comments on Fias mat: Du gamla du friaFiahttp://www.blogger.com/profile/08092602536583994451noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5530383462297134508.post-66486649384430060572010-07-15T11:15:14.868+02:002010-07-15T11:15:14.868+02:00Tack för bra tips och för allra första bloggkommen...Tack för bra tips och för allra första bloggkommentaren! Jag gjorde lite research innan jag bakade vaniljhjärtan och jag såg den metod du beskriver på nätet. Det såg komplicerat ut så jag testade receptet från "Sju sorters kakor" istället. Det blev ok, men jag ska absolut testa din metod (och nytt recept med smidigare deg) nästa gång. Det här med jäsdeg förstår jag inte riktigt (hur gör man den? varför behövs den?), men det klarnar kanske om jag läser på lite mer.<br /><br />Hälsningar<br />FiaFiahttps://www.blogger.com/profile/08092602536583994451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5530383462297134508.post-40835862034831456402010-07-10T01:23:22.410+02:002010-07-10T01:23:22.410+02:00Hej Sofia!
Låter gott med hemgjorda vaniljhjärtan...Hej Sofia! <br />Låter gott med hemgjorda vaniljhjärtan! Sådana har jag bara gjort i bageriet som liten, men då ställde man alla formarna tätt, varannan rättvänd, varannan uppochner. Sedan la man den utkavlade degen över formarna. Därpå tog man en bit av en vanlig jäsdeg med lite mjöl på och tryckte snabbt ut degen i formarna med den, och så kavlade man lätt över det hela så att vaniljhjärtansdegen släppte fint runt formarna. Därpå spritsades vaniljkrämen i + lite hallonsylt och jag tror faktiskt också lite mandelfyllning. Efter det sattes formarna tätt igen och resten av degen lades på. Jag gissar att man kavlade lite lätt igen så degen släppte runt formarna, sedan fick man finlira lite för hand genom att snabbt dra tummen runt kanten. Alltså inget pill med kniv. Och så måste man ha en deg som håller ihop! Jäsdegen som man trycker ut degen i formarna med kan man ersätta med en ren, torr svamp med mjöl på.<br />Hälsar PetraPetrahttps://www.blogger.com/profile/18272569044665352570noreply@blogger.com